Sunday, July 15, 2007

Σπανακοψαράκι

Οι εκτός και εντός internet φίλες μου , Έλενα και πικροτσαγαλάκι , είναι οι ονοματοδότες αυτού του φαγητού . Το σπανακοψαράκι είναι ένα πανέυκολο, υγιεινό και ελαφρύ φαγητάκι . Ελαφρύ για όσους δεν έχουν πρόβλημα με το σπανάκι και γενικώς με τις ..πρασινάδες :)
Τα κορίτσια το έφτιαξαν και τους άρεσε , πάμε να το φτιάξουμε και μαζί .
Υλικά :
Σπανάκι φρέσκο ή καταψυγμένο
Κρεμμυδάκια φρέσκα
Φρέσκα μυρωδικά (άνιθο, μαιντανό, μάραθο, μακεδονίσι κλπ)
Φιλέτα ψαριού (πέρκα , μπακαλιάρο κλπ)
Μουστάρδα , αλατοπίπερο , κόκκινο πιπέρι
Κρασί λευκό
Ποσότητες δεν γράφω ανάλογα με τις μερίδες που θέλουμε . Βάλτε μπόλικο σπανάκι γιατί "μαζεύει".
Πλένουμε το σπανάκι και τα μυρωδικά μας και τα κόβουμε όπως όταν κάνουμε σπανακόπιτα , το σπανάκι λιγάκι πιο χοντροκομμένο . Τα χειροτρίβουμε λιγάκι, αλατοπιπερώνουμε και τα στρώνουμε σε ταψάκι . Προσθέτουμε ενα ποτηράκι κρασί ή νερό , ελάχιστο λαδάκι και ψήνουμε ως ότου μαλακώσει . Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ντομάτα ψιλοκομμένη του πάει πολύ. Μόλις έχει μαλακώσει αρκετά το σπανάκι , αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα ψαριού και τα αλλοίφουμε με μουστάρδα . Τα στρώνουμε στο ταψάκι και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν . Αφού μαγειρέψαμε πάμε και μια βόλτα :)
Η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία (πρώην Καθολικός ναός)
Καθολικός ναός και ένα μέρος της Παλαιάς πόλης

10 comments:

Juanita La Quejica said...

Δηλαδή στο φούρνο το φτιάχνουμε το σπανάκι; Και μαλακώνει; Ειδικά το φρέσκο; Αν είναι μόνο ένα σκεύος, τότε ωραιότατο μου ακούγεται!!!

Λαμπρινη said...

Η Έλενα το κάνει με κατεψυγμένο , το χει βολευτεί ετσι :) Εγω πάντα με φρέσκο αλλα να μην είναι γαιδουρινό,γιατι δεν θα ναι και νόστιμο !
Αν και το χω κάνει και με σκληρό σπανάκι και το χειροτριψα καλά πριν το ψήσω και μαλάκωσε αμέσως.
Αλήθεια τι εποχή βγαίνουν τα σπανάκια? Νομίζω τωρα στην Ελλάδα δεν έχει , ειναι εκτός εποχής .

Anonymous said...

Το σπανακοψαράκι αυτό,ιδέα της Λαμπρινής, είναι νοστιμότατο, υγιεινό και πολύ εύκολο. Ο μόνος μπελάς είναι το πλύσιμο των λαχανικών, και αυτό είναι όλο. Ποίαν είπατε τεμπέλα;χα χα χα
Το σπανάκι όχι μόνο μαλακώνει αλλά ψήνεται πολύ ωραία στο φούρνο.
Από τότε που μας το είπε η φίλη μας, το έχω κάνει αρκετές φορές και πάντα το τρώμε με όρεξη.

witchofdaffodils said...

πρωτότυπος αυτός ο συνδυασμός, ακούγεται ενδιαφέρον και νόστιμο.
γεια σου Λαμπρινή χρυσοχέρα :)

elie said...

Να βεβαιώσω κι εγώ ότι είναι πολύ νόστιμο πιάτο! Το συνηθίζουμε κι εμείς αλλά κόκκινο (με ντομάτα). Θα το δοκιμάσω και άσπρο το χειμώνα, όπως λες Λαμπρινή, τώρα στην Ελλάδα δεν έχει σπανάκι.

kiki said...

Μαφινολαμπρινούλα, ωραία ιδέα για το ψαράκι μας. Οι φωτό από την Κολωνία ωραιότατες!

Anonymous said...

Μάλλον θα προτιμήσω την βόλτα !!!!

Anonymous said...

Pikroamygdalaki mou ζαχαρωμένο εσυ:))))))

Μαγισσα μου με τα βότανα , υγιεινό και τεμπέλικο φαγητάκι :))))

Elie μου ναι? Στα μέρη μου το ψάρι το κάνουν συνήθως με κρεμμύδια ξερά και πράσσα εγώ επηρεασμένη απο άλλα φαγητά έβαλα σπανάκι :)
Εδω έχει σπανάκι όλο το χρόνο και παραδόξως είναι και τρυφερούτσικο :)

Κικιτσααααααααααααααααααααα:))) Περιμένω και τις δικές σας ανταποκρίσεις !!

Ευηη χααχχαχα! Ελα να παμε βαρκάδα στον Ρήνο :))

ΕΛΕΝΑ said...

Aααααααα, το σπανακοψαρακι. Πεντανόστιμο,από τότε που μας έδωσε την ιδέα η Λαμπρινή, το κάνω πολύ συχνά. Μάλιστα την πρώτη φορά το φτιάξαμε την ίδια μέρα με το αγαπημένο μου πικραμυγδαλάκι, θυμάσαι τσαγαλάκι μας??
Πολύ πρωτότυπη και νόστιμη η συνταγή-ιδέα της Λαμπρινούλας, σας το συνιστώ σαν ένα πολύ ενδιαφέρον "διαφορετικό" πιάτο με ψαράκι.

E said...

Κι εγώ υποψήφια για βαρκάδα με βλέπω φιλενάδα, γιατί κομματάκι υγιεινό για τα γούστα μου... :)

Πολλά φιλια,
Ε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...