Wednesday, July 18, 2007

Γιαουρτογλυκό γεμιστό με ροδάκινα ή..

...Yoghurtcake κατά το cheesecake! Καθώς περίμενα το sorbet mango της Μαγισσας με τα Βότανα το χα ρίξει στα ροδάκινα και νεκταρίνια. Έκανα ένα βαζάκι μαρμελάδα ανάμικτη, μοσχομύρισε το σπίτι και είπα να κάνω και ένα γλυκό. Γιαούρτι μπόλικο είχαμε, ροδάκινα υπέροχα μυρωδάτα είχαμε, γλυκό δεν είχαμε οπότε κάναμε ενα γλυκάκι νόστιμο και ελαφρούτσικο .Υλικά :
Για τη βάση
200 γρμ μπισκότα ολικής με σοκολάτα
2 κουταλιές μαργαρίνη
κονιάκ
Για την κρέμα:
800 γρμ γιαούρτι στραγγιστό
200 γρμ τυρί κρέμα
1 κουταλίτσα ζελατίνη σκόνη (προαιρετικά)
2 κουταλιές άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
το χυμό ενός λεμονιού
Γέμιση :
3-4 ροδάκινα μεγαλούτσικα
2 κουταλιές ζάχαρη
Κονιάκ
Επικάλυψη :
Μαρμελάδα ροδάκινο ή
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
2 κουταλιές νερό
1 κούπα πουρέ ροδάκινου
Τα εκτέλεσα :
Σε φόρμα κουμπωτή 24 εκ., έστρωσα τα μπισκότα αφού τα έτριψα στο μούλτι και τα μαλάκωσα με τη μαργαρίνη και το κονιάκ. Χτύπησα το γιαούρτι και το τυρί να ενωθούν, πρόσθεσα το χυμό και τη ζελατίνη διαλυμένη σε λίγο ζεστό γάλα αρωματισμένο με λικέρ λεμόνι ευγενική χορηγεία της Κικίτσας:). Έβαλα την βάση και την κρέμα στο ψυγείο και καθάρισα τα ροδάκινα. Τα έκοψα λεπτά φετάκια και τα "τηγάνισα" με 2 κουταλιές ζάχαρη. Μόλις μαλάκωσαν λίγο τα έσβησα με κονιάκ που το άναψα , εσείς αν θέλετε προσθέστε το χωρίς να το ανάψετε. Τα άφησα να κρυώσουν και ετοίμασα την καραμέλα ροδάκινο. Μπορείτε να αποφύγετε αυτή τη διαδικασία και να βάλετε μαρμελάδα ροδάκινο στο γλυκό , απλά η καραμέλα έχει καταπληκτική υφή , όψη και μυρωδιά . Έριξα την ζάχαρη σε κατσαρολάκι , προσθεσα το νερό και μόλις αρχισε να χρυσίζει πρόσθεσα μια κούπα ροδάκινα που είχα χτυπήσει στο μούλτι με λίγο νεράκι και είχαν γινει πουρές. Απόσυρα απο την φωτιά , ανακάτεψα γρήγορα και την άφησα να κρυώσει. Συναρμολόγηση: Το ζουμάκι που είχαν βγάλει τα ροδάκινα στο τηγάνι το πρόσθεσα στο γιαουρτομείγμα και ανακάτεψα καλά. Έστρωσα το μισό μειγμα πάνω απο την βάση, έβαλα τα ροδακινάκια σε όλη την επιφάνεια και απο πάνω το υπόλοιπο μείγμα προσεχτικά. Το άφησα στο ψυγείο και πριν σερβίρω το περιέλουσα με καραμέλα ροδάκινο. Αφήστε το να κρυώσει 4-5 ώρες στο ψυγείο να "δέσει" καλά. Εγώ βιάστικα λίγο να το κόψω γιατί εφευγε για δουλειά ο καλός μου:)

12 comments:

Anonymous said...

Μ' αρέσει!! Δροσερό και λαχταριστό, ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι. Μπράβο Λαμπρινή!! Καλημέρα σας!

ΕΛΕΝΑ said...

Τέλειο !!!
Αυτή η καραμέλα ροδάκινο....όλα τα λεφτά. Μ' αρέσει που έχεις βάλει και ροδάκινα ενδιάμεσα στην γέμιση.

Anonymous said...

Με αρέσει που γράφεις τα εκτέλεσα ..

Και εγώ θα το εκτελούσα το γλυκό
με την καλή την έννοια.....

elie said...

Συμφωνώ με την Αντιγόνη, αυτά τα γιαουρτογλυκά με φρούτα ταιριάζουν τόσο με το καλοκαίρι... Ωραία ιδέα Λαμπρινή!

Juanita La Quejica said...

Αχ, πώς θα ήθελα 2 μεγάλα κομμάτια τώρα! Ζέστη πάλι...
Ωραία ιδέα το γιαούρτι, ακούγεται πιο ελαφρύ και πιο δροσιστικό από το ζαχαρούχο.

witchofdaffodils said...

χρυσοχέρα κόρη, αυτό είναι ποίημα! καταπληκτική αυτή η καραμέρα ροδάκινο :)

Anonymous said...

Αντιγόνη :)) Ειναι ναι δροσερούτσικο μυρωδάτο πολυ και ελαφρύ:)

Ελενα κερναω μαζι με καφε:)))

Ευη , εκτελεσε το χωρις τυψεις:))

Ελιε ναι , θυμασαι τα ζελε με γιαουρτι και ενα γλυκο ψυγειου?:)

Χουανιτα μου και 3 και 4 και 5 μετα την σημερινη σου ταλαιπωρια:)))
Ζαχαρουχο ενα εχω εκεινο που μου φερε η Κικιτσα δεν το χαλαλιζω ετσι ευκολα :) χχααχχα

Μαγισσα μου με τα βοτανα ειστε υπερβολική :))
Εχω φαει φλας με την καραμέλα τελευταια !:)

kiki said...

Άντε μετά ν' αγιάσει ο άνθρωπος....

Maria B. said...

συγχαρητήρια είναι δροσερό και γλυκό σαν και σένα. Οπως πάντα τέλεια η φωτογραφία.

σε γλυκοφιλώ

Anonymous said...

ti na pw?Galiantritsa mou!!!allh mia fora geia sta xeria sou!!!ta logia periteyoun!!!filakia!!!

Anonymous said...

Μαρακι :)))

Κλειω μου που χάθηκες? Ακομα εχεις επισκεψεις?? Φιλια πολλα , να περνάτε ομορφα Κλειουλα :))))

Anonymous said...

Πολύ δροσιστικό γλυκό. Και το μέλι ταιριάζει στην κρέμα γιαουρτιού αντί για τη ζάχαρη άχνη. Πολύ ωραία και η βάση με τα μπισκότα με τη σοκολάτα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...