Wednesday, October 10, 2007

Κρέπες με σπανάκι και ροκφόρ

Καλά, βγήκαν κάτι κρέπες! Πανόστιμες.
Εντάξει δεν είναι φαγητό έκπληξη, όλες σας ξέρετε να κάνετε και κρέπες και να τις γεμίσετε με διάφορα. Μπορείτε μάλιστα αν βαριέστε να πάρετε κατεψυγμένες κρέπες που έχω δοκιμάσει σε φίλη κι είναι πολύ πολύ καλές.
Υλικά για κρέπες:
4 αυγά
1/2 κ.γ. κοφτό αλάτι
2 φλυτζάνια αλεύρι
4 Κ.σ. γάλα
4 Κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Καλαμποκέλαιο ή βούτυρο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάτε τ αυγά, προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και το γάλα.΄Οταν γίνει χυλός λείος ρίχνετε και το βούτυρο.Ανακατεύετε με μια σπάτουλα απαλα κι αφήνετε το χυλό στο ψυγείο για καμιά ώρα.
Μετά με την κουτάλα της σούπας ή φλιτζανάκι του καφέ ρίχνετε χυλό σε ελαφρώς βουτυρωμένο τηγανάκι διαμέτρου 18 εκ. Ψήνετε την κρέπα για πολύ λίγο από κάθε πλευρά.Το τηγανάκι πρέπει να βουτυρώνεται κάθε φορά μ ένα πινελάκι.
Με αυτό το μείγμα βγαίνουν περίπου 18-20 κρέπες. Αν τις κάνετε μεγαλύτερες θα βγούν λιγότερες ασφαλώς.
Η Γέμιση του σπανακιού:
Υλικά:
1/2 κιλό σπανάκι
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
150 γρ. μπλέ τυρί, ή ροκφόρ χοντροτριμμένο με ένα πιρούνι
1/2 φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή απλώς γραβιέρα
1 Κ.σ. βούτυρο φρέσκο
2 αυγά
Πιπέρι
Κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση:
Πλένω το σπανάκι καλά, και το ζεματάω για λίγο. Το σουρώνω και το ξεχνάω να στραγγίσει σωστά. Το ψιλοκόβω. Σε κατσαρόλα καίω λίγο βουτυράκι, περνάω για λίγο 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα να σοταριστούν και προσθέτω το σπανάκι. Το φέρνω ολίγες βόλτες να ζαλιστεί καλά, χωρίς να καεί. Το τραβώ απ τη φωτιά και αφού πάρει καλές αναπνοές, να μην είναι καυτό, προσθέτω το χοντροτριμμένο ροκφόρ, τη γραβιέρα, πιπέρι αρκετό, τ αυγά ελαφρώς χτυπημένα κι ανακατεύω ζωηρά
Γεμίζω με το μείγμα τις κρέπες, τις τυλίγω σαν πούρα τις τοποθετώ σε ταψάκι. Ρίχνω λίγη κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα, πασπαλίζω με παρμεζάνα και ψήνω για λίγο στους 170 βαθμους. Όσο να πάρουν λίγο χρωματάκι από πάνω.

10 comments:

Marta said...

What a beautifull recipes, but I can't understand nothing!!! Thank you for your visit in my blog.

Regards.

Juanita La Quejica said...

Με το σπανάκι και το μπλε τυρί είναι από τις πιο αγαπημένες μου εκδοχές. Λάθος. Είναι η πιο αγαπημένη μου εκδοχή, τώρα που το καλοσκέφτομαι.
Ωραίο φαγάκι Νένα, φαντάζομαι ότι και του Νίκου θα του αρέσει πολύ, αν κρίνω από το πόσο προτιμά το σπανάκι γενικότερα.

Marta, bienvenida en nuestro blog. Lamentablemente todo está escrito en griego, pero si hay alguna foto que te parezca interesante, quizás pudiera ayudarte un poco con la traducción.

ΕΛΕΝΑ said...

Ααααααααα, με πρόλαβες Νενάκι:)))
Είχα φτιάξει φλογέρες με ροκφόρ-σπανάκι (αγαπημένος συνδυασμός και δικός μου)
Κι επειδή τρελαίνομαι για τον συνδυασμό αυτό, φαντάζομαι τι νόστιμες θα είναι οι κρεπούλες σου!!!

Katerina ante portas said...

Νένα μου εξαιρετική συνταγή! Θα την προσπαθήσουμε άλλωστε!

(Η Μarta ακολούθησε το..χνάρι μου! Την είχα επισκεφθεί πριν λίγο! Σε ευχαριστώ που της απάντησες Ισπανικά Juanita, έχει ενδιαφέρουσες συνταγές)

Anonymous said...

Mιαμ, μιαμ!!! Τι νοστιμιά! Μπήκα να σας δώ τι κάνετε και Νένα μου με τέλειωσες. Φεύγω σφαίρα για το σπίτι γιατί το στομαχάκι μου διαμαρτυρεται.

Adi said...

Hola Katerina, Thanks a lot for your nice words to my patchwork work. I also have a food blog, panyvarios.blogspot.com, and I would really like to be able to read yours since greek food is the kind I really appreciate. At the end we are so alike... Mediterranean countries.
Gracias from Spain.

kiki said...

Στα παιδιά μου αρέσει το σπανάκι και οι κρέπες οπότε θα τις δοκιμάσουμε (για μας δεν τίθεται θέμα, είμαστε παμφάγα...)

Αγγελική Ν said...

Νένα μου, πολύ ωραίες οι κρέπες σου! Μοσχοβολάνε ως εδώ! Πάντα τέτοια! Και μου αρέσει το σπανάκι....

witchofdaffodils said...

το συνδυασμό με το μπλε τυρί δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, ευκαιρία να δοκιμάσω.

Evi Katopodi said...

Μήπως το γάλα είναι εδώ είναι πάρα πολύ λίγο; Το δοκίμασα προχθές και χρειάστηκε να το αραιώσω με πολύ γάλα για να γίνει υγρός χυλός....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...