..και σοκολά βερίκοκο, ρίκο ρίκο ρίκοκο, κερνάω κι εγώ για τα γενέθλια της μις Juanita!
Το βερίκοκο άσχετο με το κεκάκι, αλλά το βάζω, και για να τραγουδήσουμε στην Χουά, και γιατί είναι η νέα μου σοκοδημιουργία (μαζί με τη σοκολά βερσιόν των μανταρινοτρουφακίων της Κικής): μουσκεύω ξερά βερίκοκα σε δυνατό τσάι περγαμόντο ή ρούμι να μαλακώσουν, σκουπίζω, βουτάω σε λιωμένη κουβερτούρα, αφήνω να κρυώσουν και έχω σοκολατάκια, τραγανά απ' έξω, μαλακά και ζουμερά από μέσα.
Στα κεκάκια τώρα. Αν αγαπάτε τη γεύση της black forest φτιάξτε τα. Να πώς:
240 ml (1 κούπα) φυτικό γάλα
120 ml (1/2 κούπα) σιρόπι σφένδαμου (maple syrup) ή αγάβης ή μέλι
1 μέτρια ώριμη μπανάνα
80 ml (1/3 κούπας) ηλιέλαιο
2 κ.σ. μηλόξυδο
2 κούπες αλεύρι
3 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. μπέηκιν πάουντερ
ελάχιστο αλάτι
cherry brandy
ξερά κεράσια
σταγόνες σοκολάτας
Μουλιάζω τα κεράσια στο cherry brandy. Στο μεταξύ προθερμαίνω το φούρνο στους 180 C και χτυπάω όλα τα υγρά υλικά (και τη μπανάνα) στο μπλέντερ να ομογενοποιηθούν. Κοσκινίζω τα στεγνά υλικά μαζί και τα ανακατεύω απαλά με ένα κουτάλι με το υγρό μίγμα, καθώς και τη σοκολάτα και τα κεράσια με το υγρό τους. Γεμίζω τα φορμάκια (δεν κρατιόμουν να δοκιμάσω τα καινούρια μου σιλικομαφινάκια, εσείς αν προτιμάτε κάντε κέικ ολόκληρο) και ψήνω μισή ώρα περίπου. Γαρνίρω ποικιλοτρόπως: με τριμμένη σοκολάτα μόλις τα βγάλω από το φούρνο, που θα λιώσει και θα τα γλασάρει, ή με σιρόπι κερασιού και χονροκομμένη σοκολάτα όταν κρυώσουν, για πιο κραντς, ή με τραγανά freeze dried berries αν τα βρείτε, ή με έξτρα cherry brandy, ή απλά με άχνη. Είναι αρκετά άγλυκα, γι' αυτό μπορείτε να τα φάτε με μαρμελάδα κεράσι, σιρόπι κεράσι, ή απλά να αυξήσετε την ποσότητα γλυκαντικού της συνταγής. Στο δικό σου κεκάκι βάζουμε και ένα κεράκι Juanita:)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
23 comments:
kardoula glukia!!!ti ekplhkseis einai autes???metamesonuxtia!!!nuxtoprwiniatika!!!opws theleis pes!!!geia sta xeria sou!!!kai thn fanatasia sou!!!filakia!!!
μαζί ξενυχτάμε Κλειώ? αν κι εδώ δεν είναι τόσο αργά ;)
αχ σοκοκέρασο! τυχερή juanita, τυχεροί κι εμείς που παίρνουμε το κατιτίς μας! θενκς χαρτ! :)
Αυτά κι αν είναι γενέθλια!!! Λέω να κρατήσουμε τους εορτασμούς 40 μέρες, τι λέτε?? χα χα χα
Πολύ λαχταριστό δείχνει το σοκοκέρασο μέσα στο καινούριο μαφονοταψάκι σου sweet Heart (με γεια κιόλας και καλά ψησίματα:)
Ερώτηση: Πως είναι τα ξερά κεράσια?? Εννοείς κάτι σαν τα κερασάκια γλασέ που κυκλοφορούν εδώ?? Φαντάζομαι όμως κάτι διαφορετικό θα είναι.
Μμμμμ .. αυτά τα αποξηραμένα κερασάκια τα είχα εντοπίσει σε μια τελευταία επιδρομή μου σε υγιειινάδικο. Μου φαίνεται ότι θα τα αποκτήσω την επόμενη φορά. Ευχαριστούμε για ακόμη μιαμμμμμ ... μια φορά!
Φουουου! Και του χρόνου! Ευτυχώς ήταν μόνο ένα το κεράκι εδώ, χιχι!
Ευχαριστώ και για το τραγούδι!
Δεν ξέρω για κερασάκια αποξηραμένα, αλλά σίγουρα αποξηραμένα κράνα έχει κοντά στις γιορτές των Χριστουγέννων ο Ιορδάνης, στην Λεωφόρο Ηρακλείου.
Ωραία ιδέα τα σοκολατοβερίκοκα!
Καλά, αυτό τώρα το είδα στο σχόλιό μου.
Οπου μαφονοταψάκι=μαφινοταψάκι
Εκανα φόνο κανονικό δηλαδή:PP
Τι ωραίο που φαίνεται. Γεια στα χέρια σου!
συμμαθήτρια α' γι'αυτό έγιναν ατομικά, για να τα τσιμπάς πιο εύκολα:)
συμμαθήτρια β' με τα φονικά σχόλια:) είναι αυτά που λέει η popelix και η Jua, όχι γλασέ αλλά αποξηραμένα, όπως οι σταφίδες, γι'αυτό τα μουσκεύω στο ποτό, γιατί το ρουφάνε, αλλά φαντάζομαι ότι μπορείς να βάλεις και κεράσια κονσέρβα που είναι ήδη ενυδατωμένα (πάλι μάγισσα διάβαζα:)
popelix αν ήθελες αφορμή, νάτη:)
εορτάζουσα, ξέρω ότι είχες ήδη φυσήξει τα κεράκια σου, δεν ήθελα να σε κουράσω κι άλλο:) τα σοκολά βερίκοκα είναι μούρλια indeed αλλά και οι μανταρινότρουφες!
nena ευχαριστώ που λες ότι φαίνεται ωραίο και δε λες τι μάπα που είναι οι φωτό!:) Έχω νέα μηχανή τώρα (γιούπι) αλλά το εγχειρίδιο χρήσης είναι χοντρύτερο κι από τον τσελεμεντέ, ακόμα μελετάω, πού θα μου πάει, σύντομα θα επανέλθω με κολακευτικότερες ελπίζω φωτό:)
Μεγειά!!!!!!!
ευχαριστώ:)))
(μα να θες PhD in rocket science και να καταλάβεις το εγχειρίδιο-εγκυκλοπαίδεια για να βγάλεις μια ρημαδοφωτογραφία???)
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ..ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙΣ?
good life ω τι σύμπτωσις, χτες ήμουν στο μπλογκ σας και ζαχάρωνα αυτό το χταπόδι με λιαστή ντομάτα, κι αυτές τις σουπιές κι αυτό το ριζότο, οπότε καταλαβαίνω, κι εσείς κολλημένος, να έτσι τα προλαβαίνουμε!:) άσε που πιο πολύ ώρα παίρνει να τα γράψεις παρά να τα φτιάξεις!:)
πετάχτε κανα μάφιν και στο δίπλα μαγαζάκι, το έτοιμο και ξένο είναι πιο γλυκό :)
Στείλτε και κανένα καφέ ε, μπας και ξυπνήσουμε..
ΥΓ αυτά τα αποξηραμένα κεράσια τώρα, που τα βρηκες?
να βάλω ανθυγιεινη κομποστα βύσσινο ή θα μείνω στην ίδια τάξη;-)
witch μα χωρίς καφέ θα σας έδινα γλυκο, για τι με περάσατε? αν και τίποτα δεν ξυπνάει καλύτερα από έναν μαφινοπόλεμο:)
αν δε θέτε να τρέχετε στα υγιεινάδικα, πάρτε κομπόστα από τα ανθυγιεινάδικα, αλλά, ναι, θα σας αφήσω μεταξεταστέα, εσείς η βετεράνα πρέπει να δίνετε το καλό παράδειγμα:)
πάλι με την ηλικία μου τα βάλατε
;-)
ούτε 106 δεν είμαι!
η βετεράνα ΤΩΝ ΥΓΙΕΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ καλέ μάγισσα! η μυημένη, μπα σε καλό σας!:)
αααααα, τώρα παρατήρησα τον υπερσύνδεσμό σας (πως με βλέπεις;)
Mόνο εσεις (solo lei) θα συνδυάζατε τα φλαβονοειδή και τις ανθοκυανίδες με τη χοντροκομμένη σοκολάτα :)))
πώς σας βλέπω? μα το δήλωσα, βετεράνα! και μην ξεχνούτε τα αντιοξειδωτικά του κακάο, για να μην νομίζει ο κόσμος ότι για την ευχαρίστηση τη βάζουμε τη σοκολάτα, όοοχι, το καθήκον που έχουμε για την υγεία μας είναι:)
Παίρνω όοοοοοοοοοοοοοοοοολα τα κερασάκια πυ έμειναν, συν ένα κερασοκεκάκι και φεύγω!
p.s. Μου άρεσε το "ποικιλοτρόπως"... Σούπερ!
δασκάλα πάρτα όλα!
Tι έμπνευση!!
εξαιρετική :)
πολύ ευχαριστώ και καλο μήνα :)
καλό μήνα μαριλένα!:)
Post a Comment