Συνταγή από τη μαμά μου. Δεν την έχω φτιάξει ποτέ η ίδια, γιατί κάθε χρόνο φτιάχνει αμέτρητα βάζα και μας μοιράζει...
Υλικά:
1 κιλό μανταρινάκια κλημεντίνες μικρά, για να μην έχουν κουκούτσια και ίνες.
1 κιλό ζάχαρη
1 βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Πλένουμε φυσικά τα μανταρίνια, και με ένα μυτερό μαχαιράκι κόβουμε μια μικρή τρυπούλα γύρω γύρω από εκεί που ήταν το κοτσάνι. Κόβουμε το ίδιο και απέναντι, και αφαιρούμε αν υπάρχουν τις κεντρικές ίνες. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει, τα βράζουμε για 10-15 λεπτά και πετάμε το νερό. Τα βάζουμε σε κρύο νερό και τ’ αφήνουμε όλη νύχτα.
Την άλλη μέρα τα σουρώνουμε. Βάζουμε τη ζάχαρη με 1,5 ποτήρι νερό να βράσει για 5 λεπτά, ρίχνουμε τα μανταρινάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε πάλι όλη νύχτα. Αυτά βγάζουν υγρά, και την άλλη μέρα ξαναβράζουμε για να ξαναδέσει το σιρόπι. Τελευταία ρίχνουμε αν θέλουμε τη βανίλια – αλλά μυρίζει υπέροχα και χωρίς.
Ποτίζουν μέχρι μέσα με σιρόπι, μελώνουν ωραία, και στην υφή γίνονται σαν σύκο.
Η φωτογραφία είναι από το net.
7 comments:
Μελιώ είδες άμεση ανταπόκριση?
Αυτο το μανταρινάκι το θέλω...μου χει κάτσει που λένε...
Ευχαριστούμε Αρχοντία μου!
MMMMμμμμ!!!Τι γλυκάκι αγαπημένο!!!
Εφτιαξα φέτος μπολικο!!!
πολλα φιλια καλη χρονια
Αρχοντία,είδα χθες αργά τη συνταγή,έτσι σήμερα πρωί αγόρασα μανταρινάκια κι ανυπομονώ να φτιάξω το γλυκό.Δεν έχω ξαναδοκιμάσει και μ΄αρέσουν τα μανταρίνια και το άρωμά τους.
Καλή κι ευτυχισμένη χρονιά!
Καλή επιτυχία παιδιά! Δεν την έχω φτιάξει ποτέ, μου την υπαγόρεψε η μητέρα μου που την φτιάχνει κάθε χρόνο σε εντυπωσιακές ποσότητες... η κουζίνα της μοιάζει με εργαστήριο παρασκευής γλυκών, με αραδιασμένα βάζα στη σειρά!
Ευχαριστούμε!
Δεν έχω ξαναδοκιμάσει αυτό το γλυκό και θα το φτιάξω οπωσδήποτε γιατί μου αρέσει πολύ το φρούτο αυτό!
Ούτε εγώ το έχω δοκιμάσει, αλλά ακούγεται καλό. Μια κουτή ερώτηση μόνο: Με τη φλούδα τα μανταρινάκια;
Ναι, με τη φλούδα. Γι αυτό πρέπει να είμαστε σίγουροι για την προέλευσή τους, και να τα πλύνουμε πολύ καλά, για να αποφύγουμε κινδύνους από φυτοφάρμακα.
Post a Comment