Thursday, March 19, 2009

Μύδια σαγανάκι

Υλικά
1 κιλό μύδια (χωρίς το κέλυφός τους)
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 κουτ.γλ. αλάτι
1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
τρίμμα φέτας
χυμός ενός λεμονιού

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε τα μύδια. Βάζουμε το αλάτι μαζί με το κρασί και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας τα μύδια με τη φέτα και τον άνηθο.

11 comments:

Αγγελικη Ν said...

Ρένα, μμμμμμμμ μοσχοβολάνε!

ΕΛΕΝΑ said...

Αααααχχχ βρε Ρενάκι, και να χαμε ένα πιατάκι τώρα από το μοσχοβολιστό σου σαγανάκι με κανένα ουζάκι!!!!
Το σκορδάκι φαντάζομαι το βάζεις μαζί με το κρεμμύδι να σοταριστεί.
Το λεμόνι το προσθέτεις στο τέλος??

Rena said...

Αχ ναι κορίτσια μοσχοβολάνε. Ελενα ουζάκι ε? :) Σωστά και για το σκορδο και για το λεμονάκι. Τα ξεχασα η βιαστική.

kiki said...

Μμμμμμ... Να και το άλλο αγαπημένο μου. Εδώ έβαζα και ντομάτα. Αυτά είναι διαφορετικά. Μ' αρέσουν όπως και να ΄χει!

Moloch said...

Πολίτικα,
καθαρίζεις το λεμόνι το κόβεις σε ροδέλες και το βάζεις πάνω από τα μύδια... Καλό ΣΚ !

ΑΧΤΙΔΑ said...

Αγαπώ τα μύδια όπως κι αν είναι, έχεις κάνει μακαρονάδα με μύδια νηστίσιμη; είναι υπέροχη

Rena said...

Ωραία Moloch!
Αχτίδα μου όχι, έχεις συνταγή καλή μου?

Gianni said...

Ωραία φαίνεται η συνταγή. Κάνω ακριβώς την ίδια με καθαρισμένες γαρίδες αλλά χωρίς την φέτα.

heart n soul said...

υπέροχα! και ξαπλωμένα πάνω σε μια μακαρονάδα, όνειρο!

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

The best mussels you can find in Greece, Olmpiada Halkidiki Αναστασίου Βασίλειος
[url="http://mydia-anastasiou.gr"]My link[/url]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...