1 κιλό μύδια (χωρίς το κέλυφός τους)
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 κουτ.γλ. αλάτι
1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
τρίμμα φέτας
χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε τα μύδια. Βάζουμε το αλάτι μαζί με το κρασί και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας τα μύδια με τη φέτα και τον άνηθο.
Photo: www.fotosearch.gr
11 comments:
Ρένα, μμμμμμμμ μοσχοβολάνε!
Αααααχχχ βρε Ρενάκι, και να χαμε ένα πιατάκι τώρα από το μοσχοβολιστό σου σαγανάκι με κανένα ουζάκι!!!!
Το σκορδάκι φαντάζομαι το βάζεις μαζί με το κρεμμύδι να σοταριστεί.
Το λεμόνι το προσθέτεις στο τέλος??
Αχ ναι κορίτσια μοσχοβολάνε. Ελενα ουζάκι ε? :) Σωστά και για το σκορδο και για το λεμονάκι. Τα ξεχασα η βιαστική.
Μμμμμμ... Να και το άλλο αγαπημένο μου. Εδώ έβαζα και ντομάτα. Αυτά είναι διαφορετικά. Μ' αρέσουν όπως και να ΄χει!
Πολίτικα,
καθαρίζεις το λεμόνι το κόβεις σε ροδέλες και το βάζεις πάνω από τα μύδια... Καλό ΣΚ !
Αγαπώ τα μύδια όπως κι αν είναι, έχεις κάνει μακαρονάδα με μύδια νηστίσιμη; είναι υπέροχη
Ωραία Moloch!
Αχτίδα μου όχι, έχεις συνταγή καλή μου?
Ωραία φαίνεται η συνταγή. Κάνω ακριβώς την ίδια με καθαρισμένες γαρίδες αλλά χωρίς την φέτα.
υπέροχα! και ξαπλωμένα πάνω σε μια μακαρονάδα, όνειρο!
The best mussels you can find in Greece, Olmpiada Halkidiki Αναστασίου Βασίλειος
[url="http://mydia-anastasiou.gr"]My link[/url]
Post a Comment