Friday, April 03, 2009

Κουλουράκια Πασχαλινά

Υλικά
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
3 βανίλιες
3 κουταλάκια κοφτά αμμωνία σκόνη
Μισό κουταλάκι αλάτι
1 κιλό αλεύρι

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη λειώνουμε το βούτυρο με το χέρι να γίνει σαν αλοιφή. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε. Η ζύμη θα πρέπει να μοιάζει με αυτή του ψωμιού. Πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα αλείφουμε από πάνω με αυγό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

11 comments:

mia maria said...

Έτσι μπράβο! Να μπαίνουμε σιγά σιγά στο Πάσχα! Φαίνονται νοστιμότατα!

Μαρία Β. said...

Πολύ ωραία!! Εγώ αφού τους βάλω αυγό, τα πασπαλίζω και με λίγη ζάχαρη και δείχνουν ακόμα πιό ωραία, δοκιμάστε το!

Nena said...

Γενικά μ αρέσουν τα κουλουράκια, βουτήματα κ.λπ. Μήπως όμως έχετε κάτι χωρίς αμωνία?

@Μαρία Β. Έχασα μια συνταγή ΄που είχα με κουλουράκια τέτοια περίπου, χωρίς αμωνία, πόυ γίνονταν πλακουτσωτά κάπως κι από πάνω έβαζα ζάχαρη. Πολύ νόστιμα και ελαφρυά σε βάρος. Μήπως έχεις κάτι τέτοιο. Συνήθως τα κάνουν στην Πελοπόννησο.

Maria B. said...

Ρενάκι μου και του χρόνου ! καλό πασχα να έχουμε με υγεία !!!

@ Νενακι μου γλυκό, μάλλον η ερωτησή ειναι για μένα. Οπως βλέπεις υπάρχει και αλλη με το nick ΄΄Μαρια Β.''

Λοιπόν Νενάκι, έχουμε την συνταγή που ζητας (χωρις αμμωνια) και θα την βάλουμε στις ''συνταγες της καρδιας'' την αλλη εβδομάδα. στην περίπτωση που την χρειάζεσαι νωρίτερα ενημέρωσε για να στην στειλουμε με μειλ.
σε γλυκοφιλώ

Καλό σ/κ παιδιά !!!!

Maria B. said...

συγνωμη ρενακι μου αλλα μου βγήκε
το σχόλιο 4 Χ 4, σου είναι ευκολο σε παρακαλω να σβήσεις τα αλλα δύο??

ευχαριστώ

kiki said...

Έλα σιγά-σιγά να παίρνουν σειρά τα κουλουράκια!

Juanita La Quejica said...

Εφτιαξες κιόλας; Και του χρόνου Ρένα!

Nena said...

@Maria B. Σ ευχαριστώ Μαράκι. Σωστά κατάλαβες για σενα ήταν η ερώτηση. Δεν πρόσεξα τη διαφορά στις Μαρίες με ελληνικά και λατινικά. Θα περιμένω στης "...καρδιάς".

Crazy Tourists said...

Να ρωτήσω...Αν δε μπει αμμωνία, τι θα γίνει;

Τρελοτουρίστρια

Rena said...

Crazy Tourists απλά θα είναι άλλη συνταγή :)Η αμμωνία πάντως χρησιμοποιείται και ως διογκωτική ύλη.
Juanita όχι ακόμη. Πάντα τη Μεγαλοβδομάδα τα φτιάχνω.
Μαρία ωραίο το κολπάκι με τη ζάχαρη. Θα φτιάξω κι έτσι μερικά.
Big Mama, ευχαριστώ πολύ. Καλές γιορτές.
Κική καιρός είναι :)
Nένα κι εγώ περιμένω αυτή τη συνταγή.

Καλό Πάσχα σε όλους!

Vana said...

Μμμμ...
Μύρισε Πάσχα!
Ωραία τα κουλούρια σου Ρενάκι:)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...