Tuesday, February 17, 2009

Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά
4 χοιρινά μπριζολάκια
1 κούπα ζωμό κρέατος
½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές μουστάρδα
αλάτι, πράσινο και μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό σκεύος ψήνετε αλατοπιπερωμένα τα μπριζολάκια με ελαιόλαδο, κατά τα γνωστά. Αφαιρείτε το κρέας (φροντίζετε να διατηρηθεί κάπου ζεστό), προσθέτετε στο ίδιο σκεύος λίγο ελαιόλαδο ακόμα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Σβήνετε με το κρασί και μόλις απελευθερωθούν τα αρώματά του προσθέτετε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό οπότε προσθέτετε τη μουστάρδα και το κορν φλάουρ διαλυμένο καλά σε λίγο κρύο νερό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε τα μπριζολάκια περιχύνοντας με τη σάλτσα μουστάρδας.
Εναλλακτικά:
-Αντί για κορν φλάουρ μπορείτε να δέσετε τη σάλτσα με λίγη κρέμα γάλακτος.
-Αντί για το αντικολλητικό σκεύος (φυσικά) μπορείτε να ψήσετε τα μπριζολάκια στη σχάρα ή στα κάρβουνα.

Θυμίζω ότι συνταγή για σπιτική μουστάρδα μας έχει δώσει η Καλλιόπη.

15 comments:

άλλη Αγγελική said...

Ωωωωω!!! Και για τη συνταγή και για τη φωτογραφία!

Rena said...

Πωπω Elie, τι είναι αυτό πρωί πρωί... Κόλαση!!!

Juanita La Quejica said...

Θα επαναλάβω το σχόλιο της Αλλης Αγγελικής: Ωωωω! Και για τη συνταγή και για τη φωτογραφία!
Σκέφτομαι να την φτιάξω την Τσικνοπέμπτη, εύκολη, γρήγορη και νόστιμη! Μερικά λουκάνικα ψητά, μια σαλάτα, έναν πουρέ σπανάκι, καμιά πιτούλα σουβλακιού ψητή και ... αρκετά!

KitsosMitsos said...

Τρομερό! Από τα αγαπημένα μου πιάτα.
Μπορεί να μπει λίγο μέλι για να γλυκάνει;

elie said...

Εύκολο και γρήγορο, ναι!

Το μέλι μου αρέσει με τη μουστάρδα οπότε kitsomitsos θα το έκανα και με μέλι, γιατί όχι;

Anonymous said...

Φτιάχνω τη σάλτσα τώρα με ζωμό που έχω, για να συνοδέψει το λουκάνικο που θα ψήσω!!!

Maria B. said...

Ελλη !!!!!!!!!!!!!! καταπληκτικό !!! τι να πρωτοθαυμάσω την φωτο ή την συνταγή!! πω πω πω υπέροχα και τα δύο. Μπράβο σου

Penelope said...

Οπως λέει και η Juanita, ωραιότατη ως σκέψη για την επερχόμενη Τσικνοπέμπτη.
Θα τις κάνω στο grill τις μπριζολίτσες και μετά θα τις συνοδεύωσω με την σαλτσούλα και τα σχετικά.....

Anonymous said...

Ευτυχώς προνόησα και έφτιαξα αρκετή σάλτσα, αλλιώς θα τσακωνόμασταν!
Υπέροχη!
Θα τη φτιάξω κι εγώ την Τσικνοπέμπτη σίγουρα!

cook said...

φαγητο απο τα πιο αγαπημενα :)

kiki said...

Πολύ γιάμι και πολύ ωραία φωτό!

elie said...

Χαίρομαι που σας άρεσε η ιδέα!
Για τις φωτό ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Άμα υπάρχει καλός φωτισμός δεν είναι δύσκολο. Το κακό είναι όταν μαγειρεύουμε βράδυ (που είναι και το σύνηθες)... τότε θέλει ειδικές συνθήκες και περισσότερη προσπάθεια.

ΕΛΕΝΑ said...

Θα θαυμάσω κι εγώ και την συνταγή και την φωτογραφία!!!!
Μπράβο elie μου, πανέμορφα και τα δύο:))

Kalliope said...

Μπράβο κι από μένα, ωραιότατη συνταγή, απλή και εντυπωσιακή!

Anonymous said...

Ωωωωω!!!και από εμένα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...