Υλικά
4 χοιρινά μπριζολάκια
1 κούπα ζωμό κρέατος
½ κούπα λευκό ξηρό κρασί
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
2 κουταλιές μουστάρδα
αλάτι, πράσινο και μαύρο πιπέρι
ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό σκεύος ψήνετε αλατοπιπερωμένα τα μπριζολάκια με ελαιόλαδο, κατά τα γνωστά. Αφαιρείτε το κρέας (φροντίζετε να διατηρηθεί κάπου ζεστό), προσθέτετε στο ίδιο σκεύος λίγο ελαιόλαδο ακόμα και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. Σβήνετε με το κρασί και μόλις απελευθερωθούν τα αρώματά του προσθέτετε το ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μειωθεί στο μισό οπότε προσθέτετε τη μουστάρδα και το κορν φλάουρ διαλυμένο καλά σε λίγο κρύο νερό. Χαμηλώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε τα μπριζολάκια περιχύνοντας με τη σάλτσα μουστάρδας.
Εναλλακτικά:
-Αντί για κορν φλάουρ μπορείτε να δέσετε τη σάλτσα με λίγη κρέμα γάλακτος.
-Αντί για το αντικολλητικό σκεύος (φυσικά) μπορείτε να ψήσετε τα μπριζολάκια στη σχάρα ή στα κάρβουνα.
Θυμίζω ότι συνταγή για σπιτική μουστάρδα μας έχει δώσει η Καλλιόπη.
Tuesday, February 17, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
15 comments:
Ωωωωω!!! Και για τη συνταγή και για τη φωτογραφία!
Πωπω Elie, τι είναι αυτό πρωί πρωί... Κόλαση!!!
Θα επαναλάβω το σχόλιο της Αλλης Αγγελικής: Ωωωω! Και για τη συνταγή και για τη φωτογραφία!
Σκέφτομαι να την φτιάξω την Τσικνοπέμπτη, εύκολη, γρήγορη και νόστιμη! Μερικά λουκάνικα ψητά, μια σαλάτα, έναν πουρέ σπανάκι, καμιά πιτούλα σουβλακιού ψητή και ... αρκετά!
Τρομερό! Από τα αγαπημένα μου πιάτα.
Μπορεί να μπει λίγο μέλι για να γλυκάνει;
Εύκολο και γρήγορο, ναι!
Το μέλι μου αρέσει με τη μουστάρδα οπότε kitsomitsos θα το έκανα και με μέλι, γιατί όχι;
Φτιάχνω τη σάλτσα τώρα με ζωμό που έχω, για να συνοδέψει το λουκάνικο που θα ψήσω!!!
Ελλη !!!!!!!!!!!!!! καταπληκτικό !!! τι να πρωτοθαυμάσω την φωτο ή την συνταγή!! πω πω πω υπέροχα και τα δύο. Μπράβο σου
Οπως λέει και η Juanita, ωραιότατη ως σκέψη για την επερχόμενη Τσικνοπέμπτη.
Θα τις κάνω στο grill τις μπριζολίτσες και μετά θα τις συνοδεύωσω με την σαλτσούλα και τα σχετικά.....
Ευτυχώς προνόησα και έφτιαξα αρκετή σάλτσα, αλλιώς θα τσακωνόμασταν!
Υπέροχη!
Θα τη φτιάξω κι εγώ την Τσικνοπέμπτη σίγουρα!
φαγητο απο τα πιο αγαπημενα :)
Πολύ γιάμι και πολύ ωραία φωτό!
Χαίρομαι που σας άρεσε η ιδέα!
Για τις φωτό ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Άμα υπάρχει καλός φωτισμός δεν είναι δύσκολο. Το κακό είναι όταν μαγειρεύουμε βράδυ (που είναι και το σύνηθες)... τότε θέλει ειδικές συνθήκες και περισσότερη προσπάθεια.
Θα θαυμάσω κι εγώ και την συνταγή και την φωτογραφία!!!!
Μπράβο elie μου, πανέμορφα και τα δύο:))
Μπράβο κι από μένα, ωραιότατη συνταγή, απλή και εντυπωσιακή!
Ωωωωω!!!και από εμένα.
Post a Comment